Заверката на подписа на преводач на документи от чужбина ще се извършва от всички български нотариуси по места, а не както досега – от централното управление на Министерството на външните работи (МВнР) в София. Това предвиждат приети от Министерския съвет промени в Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа.

Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) връща на Комисията "Професионална квалификация и информационни технологии"(КПКИТ) спорното решение за спиране на публикуването на окончателните присъди на сайтовете на съдилищата, които изпълняват функциите на последна инстанция, за да прецени сама дали условията са достатъчно ясно формулирани.

Шефката в дирекция НАП - Бургас Пенка Жекова е поискала срещу неудобни съдии от Бургаския административен съд да започнат данъчни проверки. Причината за предложената "профилактика" на магистратите е, че тези съдии си позволявали да отменят заповеди на данъчните за запечатване на търговски обекти. Това става ясно от отговора на НАП до Съюза на съдиите в България (ССБ), който преди две седмици отправи запитване до приходната агенция.

От 14.11.2017 г. до 17.11.2017 г. в Софийския районен и Софийския градски съд се проведе ежегодното събитие "Дни на медиацията", организирано от Центъра за спогодби и медиация (ЦСМ). Медиаторите, съвместно със съдии и адвокати, представиха доклади и проведоха обучения с ученици от различни столични училища.

Pages