Собствениците на къщи, пострадали от тежкия железопътен инцидент в Хитрино в края на 2016 година, не знаят как се изразходват 5-те млн. лв., които държавата отпусна и които дарители събраха, за възстановяването на домовете им. Това стана ясно от думите на омбудсмана Мая Манолова, до която са постъпили над 70 жалби от жители на селото, че се ремонтират здрави къщи, а не тези, които са били засегнати от взрива.

Адвокат от Сандански е задържан и обвинен за грабежа в Роженския манастир, при който четирима души вързаха свещеник и дълбаха в стена, за да търсят легендарно съкровище. Говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова обясни пред „Нова телевизия“, че не става дума за иманярска група, а най-вероятно адвокатът е организирал останалите трима младежи само за грабежа в манастира.

Срочност при постановяване на актовете и уеднаквяването на съдебната практика, посредством постановяване на тълкувателни решения по спорни казуси – тези два приоритета е заложил за работата на Върховния касационен съд през 2018 година неговият административен ръководител.

Застрахователят няма правен интерес да предяви иск за прогласяване на нищожност на договор за „Гражданска отговорност“ докато не възникне конкретен правен спор, свързан с него. Това заявява Висшият адвокатски съвет (ВАдС) в становище по тълкувателно дело №1/2018 г. на Търговската колегия на Върховния касационен съд (ВКС).

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов умишлено провокира скандал в Народното събрание. След като се яви с едноседмично закъснение, за да представи докладите за работата на ВКС и на съдилищата за 2016 и 2017 г., Панов упрекна депутатите за начина, по който бил призован в парламента и за законодателната им дейност. От парламентарната трибуна, Лозан Панов не пропусна за пореден път да атакува и прокуратурата.

Pages